Skip to content

Ο πολιτιστικός οργανισμός Αθηνοσκοπείο προσφέρει μια σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών περιπάτων που απευθύνονται σε παιδιά, νέους αλλά και ενηλίκους.

Ζητούμενό μας είναι η επαφή με τον χώρο, η οποία μέσω της διαδικασίας της εξερεύνησης και κατανόησής του, καλλιεργεί τη γνώση έτσι όπως θα έπρεπε πάντοτε να προσφέρεται, διαδραστικά και ανακαλυπτικά.

Το ίδιο το αθηναϊκό τοπίο, ο χώρος και ο χρόνος του, είναι ανεκτίμητης ομορφιάς και πολιτιστικής αξίας. Η τοποθεσία είναι ιδανική ώστε να προσεγγίσουμε, την αρχαία και νεότερη ιστορία της πόλης. Μέσα από την εξερεύνηση του χώρου, των μνημείων και των “θησαυρών” που κρύβονται εκεί, ξετυλίγουμε διαδραστικά και ανακαλυπτικά το κουβάρι της ιστορίας, από τους περσικούς πολέμους, την ανάπτυξη της ελληνικής τέχνης, της μουσικής, της αριχτεκτονικής, της Αθηναϊκής δημοκρατίας, της μυθολογίας και της ποίησης. 

Με τα νέα δεδομένα που φέρνει στον τρόπο ζωής μας η επιδημία, θεωρούμε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να μετατρέψουμε τον εξωτερικό χώρο σε χώρο γνώσης και πολιτισμού, που είναι ασφαλέστερος από την κλειστή αίθουσα και πλουσιότερος από τον εγκλεισμό! 

οι περίπατοι

Δημοκρατία ή Θάνατος!

Αν ήσουν ο Σωκράτης θα έπινες το κώνειο;

Αν ήσουν επιστήμονας θα μοιραζόσουν τα μυστικά της γνώσης σου;

Αν ήσουν πολίτης της αρχαίας δημοκρατίας πόσο δημοκράτης θα ήσουν;

Αυτά και άλλα μυστικά της αθηναϊκής ζωής αποκαλύπτονται καθώς πατάμε πάνω τους (κατά λάθος ή/και επίτηδες).

Διάρκεια: 2 1/2 ώρες. με τις καθιερωμενες ξαπο-στάσεις.

Για ηλικίες 12 και πάνω

ο Παρθενώνας και οι βάρβαροι

Ποιά είναι τα φωτεινά αλλά και τα σκοτεινά μυστικά του Παρθενώνα; 

Ποιος ο ρόλος της Αθήνας στην σύγχρονη παγκόσμια πολιτική σκηνή; 

Τελικά ανήκουμε στην Ανατολή ή τη Δύση; 

Αυτά και άλλα πολλά αποκαλύπτονται για την προπαγάνδα, το μύθο, την ιστορία και τη φιλοσοφία της πόλης διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της. 

για ηλικίες από 12 και πάνω. 

διάρκεια: 3 ώρες, με καθιστικά διαλείμματα!

Αθηνοπεριπέτειες!

Το mom and the city του debop.gr συναντάει το Αθηνοσκοπείο και εγκαινιάζει  debopwalks για τα παιδιά!

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη, απολαυστική περιπέτεια; Για μια εξερεύνηση που θα σας μείνει αξέχαστη;

Η Έλλη κι ο Ερμής παρέα με τους μικρούς αρχαιολόγους του Αθηνοσκοπείου σας προσκαλούν στο πιο διασκεδαστικό κυνήγι γνώσης που είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός! 

Ελάτε να εξερευνήσουμε την καρδιά της αρχαίας Αθήνας, τα αρχαία μνημεία, τους ναούς, τα σπήλαια, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας των θεών, των ανθρώπων και της ίδιας της πόλης. Θα περιπλανηθούμε στα μονοπάτια των λόφων μουσών και της Πνύκας, και θα ανακαλύψουμε φοβερούς ήρωες, όπως τον Σωκράτη, τον Περικλή, τον Πάνα με τις νεράιδες, ακόμα και τον άγιο Δημήτριο!  

Μαζί σας θα έχετε δύο παιδιά που λατρεύουν τις διακοπές, έναν σκύλο που μάχεται για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, μία συγγραφέα εξπέρ στο κυνήγι θησαυρών και έναν αρχαιολόγο που είναι έτοιμος να μοιραστεί επτασφράγιστα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας και να σας οδηγήσει σε μια αξέχαστη εξερεύνηση!

Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί από τον ιστορικό αρχαιολόγο Δημήτρη Καραλή και τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου.

Για εξερευνητές και εξερευνήτριες από 6 έως 11 ετών.

Κάθε Κυριακή στις 11.00! Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα!

Διάρκεια 2.30 ώρες.

Το κυνήγι θησαυρού θα βασιστεί στο βιβλίο “Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα” από τις Εκδόσεις Ψυχογιός! Μπορείτε να το φέρετε μαζί σας, ή να το προμηθευτείτε εδώ!

οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας: 

-συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητάει η φόρμα. 

-στο μήνυμα δηλώστε συμμετοχή για τον περίπατο που σας ενδιαφέρει, όπως και τον αριθμό των ενδιαφερόμενων ατόμων.

-θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. 

-Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό.

-Αναμένετε την απάντησή μας για την επιβεβαίωση της κράτησής σας, όπως και τις περεταίρω λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας.  

Για την ασφαλή συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν,  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, με ισχύ έως 3 μήνες μετά τη νόσηση είτε self test αρνητικού αποτελέσματος 24 ωρών από την ιστοσελίδα self-testing.gov.gr.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθώς και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.